NAMASTE!

A NAMASTE jelentése: Becsülöm a helyet benned, melyben az egész mindenség lakozik. Becsülöm a helyet benned, melyben szeretet van, igazság, fény és béke. És ha benned is az van, ami bennem, akkor mi egyek vagyunk.

 

Üdvözöllek!

Örülök, hogy rátaláltál a lapunkra, érezd jól magad és böngészgess! 
De mindenekelőtt nézd meg az alábbi két kisfilmet, melyek Nepált
mutatják be röviden!

Jó szórakozást!

 

Már fiatalkoromban elkapott az utazás szele, vonzottak a távoli országok. Azóta is utazom, amikor csak tehetem. A 80-as években kezdtem bejárni stoppal Európát, majd később Ázsiát és Dél – Amerikát. Közel 80.000 km-t tettem meg így.

Útjaim során hamar rájöttem, hogy az utazás az életem és a mozgatórugóm. Ez ösztönözött, hogy újabb és újabb helyeket ismerjek meg.

Több országban éltem és dolgoztam rövidebb-hosszabb ideig /Svédország, Németország, USA, Nepál/.

Útjaimat  mindig önállóan terveztem meg. Így jutottam el 140 országba, és így tettem meg hátizsákos turistaként öt világ körüli utat. Tapasztalataimat jól tudtam hasznosítani, amikor utazásszervező végzettséget szereztem és túravezetőként kezdtem dolgozni.

Kalandozásaim közben élményeimet írásban, fotókban és kisfilm-összeállításokban örökítettem meg.

Fotóimmal szeretnék ízelítőt nyújtani nemcsak a világ távoli, egzotikus tájairól, hanem az ott élő emberek mindennapjairól. (Lásd: Galéria) Több fotókiállításom is volt Budapesten és Gödöllőn, valamint pár külföldi országban.

Sokszor bejártam Ázsiát. Kedvenc országom Nepál, mely már első ott-tartózkodásom során megérintett. A fenséges, félelmetes hegyek – az Istenek lakóhelye – és a hegyek tövében élő egyszerű, de nehéz körülményeiket elfogadó emberek „belső” tisztasága, barátságos közeledése azonnal elvarázsolt.

Többszöri ottlétem alatt - huszonöt alkalommal jártam már az országban - megismertem a helyi szokásokat: az emberek életvitelét, a szemétgyűjtő gyerekek éjszakai munkáját, a kislányok korai „anyai” teendőit, az asszonyok kemény hegyi munkáját. Mindig szívesen térek vissza ebbe a varázslatos országba, ahol segítségemet, támogatásomat tisztelettel fogadják.

A turisták növekvő száma azonban elindított egy másfajta szemléletet ebben az országban is. Ezt szeretném ellensúlyozni azzal, hogy egy helyi utazási iroda társtulajdonosaként gyakran vezetek hegyi túrákat általam ismert utakon, bemutatva a helyi szokásokat és a hegyek csodálatos világát. 

Szívesen vállalom Nepálba, ill. bármelyik délkelet-ázsiai országba való egyéni vagy csoportos kaland-és felfedezőtúrák szervezését. Többéves ázsiai tapasztalatainkat és helyismeretünket kihasználva az átlagos túráknál érdekesebb, izgalmasabb és egyedülállóbb utakat szervezünk. Ezek még abban is eltérnek más utazási irodák útjaitól, hogy irodánk az egyének vagy kiscsoportok igényeihez, illetve elképzeléseihez igazítja az utak tervezését és szervezését.

"A kaland egy ösvény. Az igazi kaland - önindíttatású, ön motivált, gyakran veszélyes - arra késztet, hogy első kézből tapasztald meg a világot. Olyan módon, amilyen valójában a világ - nem pedig úgy, amilyennek elképzeled. Tested ütközni fog a földdel és tanúja leszel. Arra késztet, hogy viaskodj az emberiség határtalan szeretetével és feneketlen kegyetlenségével - és esetleg ráébredj, hogy magad is mindkettőre képes vagy. Ez meg fog változtatni. Semmi nem lesz fekete-fehér többé."
- Mark Jenkins
 -